Info om Örskär

Som de flesta förmodligen redan vet så planerar vi en resa till Örskär som ligger utanför Gräsö i Östhammar.
Örskär är en liten ö som är ca 2x2km stor. Örskär har en aktiv fyr men som numera är automatiserad, men i anslutning till ön så finns det ett logement och 2 stugor som användes förr i tiden. Idag används dessa utrymmen till vandrarhem. Ön är idag ett naturreservat och mycket fotovärt. Landskapet är unikt med klippor och hällar. Dessutom är det på vår och höst mycket fåglar som mellanlandar på ön.  Lite mera info finns på Vandrarhemmets hemsida: https://www.orskarsfyr.se/

Vi har varit i kontakt med dom som äger vandrarhemmet på Örskär och för att garantera plats på Örskär så gäller det att beställa i tid eftersom efterfrågan är stor. Därför har vi redan idag beställt båda stugorna till den 18-20 september. Vi har 10 (4+6) platser totalt med båda stugorna. På logementen finns det fortfarande platser kvar men osäkert hur länge. Om vi blir fler än 10 st så kan vi fråga om vi kan boka in några till men det är ”först till kvarn” som gäller.

Vandrarhemmet tar en bokningsavgift av Fotoklubb Fornby för att säkra upp eventuell avbokning och vi kommer att tillämpa samma regler för de som vill vara med.

Vi har bestämt en bokningsavgift på 400kr, som ska betalas senast 15 april 2020 på BG 5119-3308 och skriv ”Örskär” + erat namn som betalningsmeddelande

400kr är endast en bokningsavgift. Totalkostnaden för logi (2 nätter) och båtturen ut till Örskär är 1050kr.
Sedan tillkommer en matkostnad frukost, lunch och middag och den är frivillig, man kan ta egen mat med istället.När det gäller maten så återkommer jag i augusti för beställning.

Vi vill gärna ha ett mail från de som är intresserade att vara med. Så vi får lite koll på hur många vi blir. Mailadress: fotofornby@gmail.com

Micke Wiklund
Fotoklubb Fornby