I första hand så kommer den här sidan att visa utflykterna som vi övernattar på. Målsättningen är att ha en utflykt/år med övernattning. Dagsutflykter är oftast på kort varsel , kanske bara på ett par dagar före. Därför kommer vi att visa dessa under ”Nyheter” och även skicka mail till medlemmarna om dagsutflykter.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

P.g.a pandemin så ligger vi lite lågt just nu med utflykter. Om det vänder med pandemin så kanske vi på kort varsel göra en utflykt i höst.
Vi hade en idé om att åka till bilkyrkogården i Båstnäs , nära norska gränsen i Värmland. Men det visade sig att dels var det ganska långt att åka och dels så fanns det inga andra utflyktsmål i närheten utan vi skulle transportera oss ganska lång sträcka mellan utflyktsmålen. Värmland är fortfarande aktuellt. Vi har tittat på två utflyktsmål dels Finngården Ritamäki och dels Fämtfallet , båda ligger i Torsby kommun men det är lite långt mellan båda dessa ca 8 mil och det finns fina campingstugor mellan båda utflyktsmålen.

Ett annat ställe som kan vara aktuellt är Gysinge i Gästrikland. Flera av oss har haft önskemål om att åka dit och fota under en helg. Själv har jag varit där ett antal gånger men mest på vintern. Jag kan tänka mig att åka dit när höstfärgerna är som finast , i början på oktober. Det finns 3 boenden att välja på, ett vandrarhem(som jag bott i ett par gånger) och sedan 2 hotell. Vandrarhemmet har ingen egen mat utan det kan man äta på hotellen.

Ni får gärna ge lite tips om andra utflyktsmål till mig på mail: medlem@fotoklubbfornby.se

Tillbakablick på gamla utflykter

Örskär hösten 2020